Vintage 2020 fra Seara d’Ordens

Ikke på lager

339,00 KR

Vintagefra Seara d’Ordens  er i 2020 udgaven endnu engang et dejligt glas portvin. Som 2019 er denne vintage ganske elegant og noget mere tilgængelig allerede nu end f.eks 2016 og 2017. Den har alligevel masser af potentiale til at kunne gemmes i mange år og udvikle sig.


Vintage 2020 er lidt anderledes end 2019 da forskel i vejr mv giver den lidt andre karaktertræk. Ligesom for vintage 2019 har winemakeren arbejdet på at gøre demme vintage lidt mere drikbar med det samme, uden at lade det gå udover udviklingspotentialet og holdbarheden i vinen.Som altid er det dog kun fremtiden der kan fortælle os hvor god denne vin kan blive, men historisk set så har vintage fra Seara d’Ordens udviklet sig godt, og deres første prisvindende vintage fra 2000 smager fantastisk nu og har flere år i sig til fortsat at udvikle sig.


 


Seara d’Ordens har anvendt nogle af husets bedste druer til denne vin, og den er fodtrådt på traditonel vis i deres fine Lagares. Portvinen ligger først 1 år på ståltanke og herefter på træfade i et år. Vinen er fyldig, livlig, har pænt med tanniner (garvesyre) og en del frugtsyre. Den har noter af frisk frugt, chokolade og en snert af peber. Portvinen er ufiltreret og kan med fordel gemmes, hvor den i mange år fremover vil udvikle sig positivt i flasken og noterne vil blive dybere og frugtsmagen vil blive mere moden og elegant ligesom der vil vise sig en større kompleksitet med nye smagsnoter.


Drikkes den ung, kan den nydes sammen med forskellige krydrede retter, smagfuldt kød, kraftfulde oste eller lidt mørk chokolade. Drikkes den når den er blevet ældre, synes vi du i første omgang bare skal nyde denne dejlige portvin som den er.


 


Portvinen bør opbevares ved stabil temperatur indtil den skal drikkes. Serveres ved 15-19 grader. Vinen bør dekanteres før servering for at formindske tanninerne og fjerne bundfald.


 


750 ml


19,5% Alkohol