Vintage 2019 fra Seara d’Ordens

På lager

359,00 KR

Igen i år har de på Quintaen hos Seara d’Ordens lavet en lækker vintage portvin. I forhold til 2018, så er denne vintage mere elegant og en anelse mere tilgængelig allerede nu, men kan alligevel gemmes i mange år.


Vintage 2019 har lidt andre karaktertræk fordi vejret har været anderledes end de seneste år. Derudover har winemakeren arbejdet på at gøre deres vintage lidt mere drikbar med det samme, uden at lade det gå udover udviklingspotentialet og holdbarheden i vinen.Som altid er det dog kun fremtiden der kan fortælle os hvor god denne vin kan blive, men historisk set så har vintage fra Seara d’Ordens udviklet sig godt, og deres første prisvindende vintage fra 2000 smager fantastisk nu men kan også fortsat udvikle sig.


 


Seara d’Ordens har anvendt nogle af husets bedste druer til denne vin, og den er fodtrådt på traditonel vis i deres fine Lagares. Portvinen ligger først 1 år på ståltanke og herefter på træfade i et år. Vinen er fyldig, livlig, har en del tanniner og en del frugtsyre. Den har noter af frisk frugt, chokolade og peber. Portvinen er ufiltreret og kan med fordel gemmes, hvor den i mange år fremover vil udvikle sig positivt i flasken og noterne vil blive dybere og frugtsmagen vil blive mere moden.


Drikkes den ung, kan den nydes sammen med forskellige krydrede retter, smagfuldt kød, kraftfulde oste eller lidt mørk chokolade. Drikkes den når den er blevet ældre, synes vi du i første omgang bare skal nyde denne dejlige portvin som den er.


 


Portvinen bør opbevares ved stabil temperatur indtil den skal drikkes. Serveres ved 15-19 grader. Vinen bør dekanteres før servering for at formindske tanninerne og fjerne bundfald.


 


750 ml


19,5% Alkohol