Vintage 2018 fra Seara d’Ordens

Ikke på lager

349,00 KR

Hos vores skønne producent Seara d’Ordens laver de hvert år en dejlig vintage Portvin. Portvinen har fra år til år forskellige karaktertræk afhængig af hvordan vejr dvs hvor varmt det har været og hvor meget det har regnet og ikke mindst hvornår på sæsonen det har været varmt/koldt og har regnet. På nuværende tidspunkt vurderes 2018 som et godt år, men dog ikke helt så godt som 2016 og 2017. Det er dog kun fremtiden der kan vise det hvis du gemmer vinen i mange år. Der har i 2018 været en mindre høst og derfor har vi også kun få flasker til salg.


Seara d’Ordens har anvendt nogle af husets bedste druer til denne vin, som er fodtrådt på traditonel vis i deres Lagares. Portvinen ligger først 1 år på ståltanke og herefter på træfade i et år. Vinen er fyldig, livlig og har kraftige tanniner. Den har noter af frisk frugt, chokolade og peber. Portvinen er ufiltreret og kan med fordel gemmes, hvor den i mange år fremover vil udvikle sig positivt i flasken og noterne vil blive dybere og frugtsmagen vil blive mere moden.


Drikkes den ung, kan den nydes sammen med forskellige oste, rødt kød, krydrede retter eller lidt mørk chokolade. Drikkes den når den er blevet ældre, synes vi du i første omgang bare skal nyde denne dejlige portvin som den er.


 


Portvinen bør opbevares ved stabil temperatur indtil den skal drikkes. Serveres ved 15-19 grader. Vinen bør dekanteres før servering for at formindske tanninerne og fjerne bundfald.


 


750 ml


19,5% Alkohol